Tej-, tojás-, szója-, gluténmentes és fehér cukor mentes ételek,... segítség a teljes nulldiétához saját tapasztalatok által, továbbá segítség a daganatos betegek étrendjének összeállításában.
Kornis Mihály
2011. július 29., péntek
Haladunk
Remélem így elegendő mennyiséget eszik, többet egyenlőre nem tudok tenni.
Ezentúl a joghurt problémám is megoldódott, hogy sima gyümölccsel turmixolom a natúr joghurtot és így cukormentesen esszük. Ha savanyúnak ítélik, akkor steviát teszek bele édesítőként. Marcipán az emésztési gondjai miatt almán és banánon kívül más gyümölcsöt nem ehet, viszont 1 pohár natúr joghurt, 2 db alma és 1 banán összeturmixolva nagyon finom és tápláló tízóraira! 3 napja ezt eszik a fiúk.
Fokhagyma
2011. július 27., szerda
Kakaóscsiga ismét
Barna rizs
Ez az:
2011. július 23., szombat
Tej, tojásfehérje és cukormentes kakaóscsiga
Hozzávalók:
2,5 dl langyos víz,
4 tojás sárgája (én biotojással csináltam),
12 dkg olvasztott margarin (az omega 3-ban gazdag margarinnal készült),
2,5 teáskanál folyékony stevia nova,
1 teáskanál só,
1 teáskanál xylit,
40 dkg fehér tönkölyliszt,
20dkg teljes kiörlésű búzaliszt,
3 dkg friss élesztő,
Töltelékhez:
főzős kakaópor xylittel keverve,
repceolaj vagy olvasztott margarin
Ebben a sorrendben tettem a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe, s 1,5 órás dagasztó programra állítottam. Ezután a tésztát lisztes gyúródeszkán 1 cm vastagra nyújtottam, majd lekentem repceolajjal, s ízlés szerinti mennyiségű xylittel kevert főzös kakaót kentem rá. Feltekertem a tésztát és 1,5-2 cm vastag szeletekre vágtam, amiket sütőpapírral bélelt tepsire tettem. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöttem, ezután kivettem és lelocsoltam kb. 1 dl vízzel, s még 5 percet sütöttem.
Nekem 2 tepsi lett belőle, s számomra így nem lett elég édes és kakaós, ezért a tetejét még megszórtam xylittel. Legközelebb kicsit több édesítőt teszek a tésztájába és vékonyabbra nyújtom, több kakaóval töltöm.
Azért a fiúknak így is nagyon ízlett, ahogy Marcipán mondta folyton: Kérek biga-bigát! :)
2011. július 22., péntek
Tönkölyliszt
Olvastam, hogy a fehér tönkölyliszt szénhidrát tartalma kevesebb, mint a sima fehér liszté, és lassabb a felszívódása is. De vajon egészségesebb annyival, hogy elég, ha ezt használom? Azért mégsem teljes kiörlésű. Vagy jó, ha fele-fele arányban használom a fehér tönkölylisztet és a teljes kiörlésű lisztet? Mit gondoltok?
2011. július 18., hétfő
Rákellenes tésztasaláta
Ami pedig a legfontosabb, rákellenes szempontból megfelelően lettek elkészítve és rákellenes hatóanyagban gazdagok: a bors, kurkuma, karfiol, brokkoli, hagyma, fokhagyma, tofu.