"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2011. július 29., péntek

Haladunk

A legutóbb, amikor írtam, nem láttam át, hogyan is tudnám a kurkumát becsempészni a mindennapokba. Azóta megoldódott ez a problémám, húsleves, zöldborsó leves, karfiol leves, pörkölt is ezzel készül. Furcsa megszokni az ízét, egyáltalán nem rossz, de sokkal másabbak lesznek tőle az ételek. Persze azért is ilyen nagy a változás, mert jó sokat teszek az ételekbe, hiszen elég sokat érdemes fogyasztani, így ha csak egy kis ételszínezés céljából használnám, nem jutna túl sok Daniba 1 tányér levessel.
Remélem így elegendő mennyiséget eszik, többet egyenlőre nem tudok tenni.

Ezentúl a joghurt problémám is megoldódott, hogy sima gyümölccsel turmixolom a natúr joghurtot és így cukormentesen esszük. Ha savanyúnak ítélik, akkor steviát teszek bele édesítőként. Marcipán az emésztési gondjai miatt almán és banánon kívül más gyümölcsöt nem ehet, viszont 1 pohár natúr joghurt, 2 db alma és 1 banán összeturmixolva nagyon finom és tápláló tízóraira! 3 napja ezt eszik a fiúk.