"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2011. július 11., hétfő

Homeopátiás orvos véleménye

Ma voltunk a homeopátiás doktornőnél Danival. Ha már ott jártunk, kikértem a véleményét az egészséges táplálkozással kapcsolatban.
Igazán 3 kérdésem volt. Az első a teljes kiörlésű lisztről, mert hallottam olyat, hogy a gyerekek azt nehezen emésztik. Megnyugtatott, hogy nyugodtan eheti, sőt, csak kisgyerekeknél, csecsemőknél nem ajánlott.
A második kérdésem a lenmaggal kapcsolatos volt, mert azzal kapcsolatban is olvastam, miután Erika kérdezett róla, hogy a kéksav tartalma miatt csecsemőknek-kisgyermekeknek nem ajánlott. Erre is azt mondta, hogy igazán 1 éves kor alattiakra vonatkozik, 2 éves korig nem kell tömni vele a gyereket, de akkor is kaphat napi fél teáskanállal, nem olyan nagy mennyiség az. Dani pedig már 4 éves is elmúlt.
A harmadik kérdésem az édesítésről szólt, hogy a Xylit, Agávé-szirup jó-e. Erre azt mondta, hogy a daganatos betegek esetében csak a Stevia javasolt! Ugyan a többi is egészséges és természetesebb a fehér cukornál, de a lebontási folyamata ugyanaz, mint a fehér cukornak, ezért nem javasolja őket daganatos betegeknél. A Steviából is a világos színű szirupot ajánlotta, úgyhogy utánanézek és rendelek majd, ugyanis még soha nem próbáltuk.