"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2011. július 2., szombat

Párolt paradicsomos káposzta

Hozzávalók:
1 közepes fej káposzta,
2 kis fej vöröshagyma,
1,5 dl paradicsompüré,
3 evőkanál teljes kiörlésű liszt,
3 evőkanál nyírfacukor,
2 csipet só,
1 teáskanál őrölt kömény,
olaj

Káposzta vékony csíkokra vágom, szűrőn átöblítem, majd felteszem párolni. A hagymát felaprítom, nagyon kicsi olajon átpirítom, s felöntöm egy kis vízzel, beleteszem a köményt, s úgy párolom tovább. Amikor megpuhult, beleteszem a lisztet, világos rántást csinálok. Ráöntöm a paradicsompürét és egy kevés vizet. Beleteszem a 2 csipet sót és a 3 kanál nyírfacukrot, összekeverem és leveszem a tűzhelyről. Amikor a káposzta megpuhult, beleöntöm és a párolóban levő lével annyira felöntöm, hogy épp csak ellepje.

Igazi rákellenes anyagokban gazdag étel. Káposzta párolva, paradicsom és hagyma napi fogyasztása javasolt, a kömény és a többi összetevője pedig ajánlott élelmiszer.

Jó étvágyat!