"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2013. május 8., szerda

10 perces fasírt (tojásmentes, gluténmentes)

Candida diétában ehető tojásmentes fasírtot úgy a legkönnyebb csinálni, ha nem teszünk bele tojáspótlót (keményítő) se kenyeret. A legjobb friss alapanyagokból készíteni, de én ma idő szűkében voltam, ezért egy gyorsított verziót készítettem. A hagymát ki is hagytam belőle, hogy ne pepecseljek a felvágásával. Az eredmény így is nagyon finom lett, barna rizzsel és salátával holnapra tökéletes ebéd.
- 70 dkg darált pulykahús,
- 2 tk só,
- 2 tk vegamix,
- 3 tk pirospaprika,
- 2 tk szárított fokhagyma granulátum,
- 2 tk szárított morzsolt petrezselyem,
- bors

Egészet kézzel összegyúrjuk, majd pici lapított gombócokat készítünk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Ugyan így fél óra alatt készül csak el a fasírt, de a sütőben már felügyelet nélkül hagyható, ezért neveztem el 10 perces fasírtnak.

6 megjegyzés:

  1. mitől áll össze? ez combhús vagy mell?

    VálaszTörlés
  2. Pulykacomb és nem tudom, de egyben marad :) Csináltam már így belőle paradicsomos húsgombócot is :) Finom volt.

    VálaszTörlés
  3. Én is majdnem így csinálom a fasírtot, csak teszek bele vöröshagymát (és kicist zsírosabb sertéshúst is, amitől szaftosabb lesz).

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól hangzik! Köszönjük az ötletet! Gratulálunk a honlaphoz!

    VálaszTörlés
  5. Örülök,hogy rátaláltám erre az oldalra, elkészítettem a fasírtot sertéshúsból vöröshagymával. Finom lett. A sütőtökös piskótát is ki fogom próbálni.Köszi

    VálaszTörlés