"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2017. május 29., hétfő

Bögrés palacsinta / Glutén-, tej-, tojás-, kukorica- és cukormentes

Eddigi legegyszerűbb és legnagyszerűbb palacsinta receptem. Nem kell méregetni a hozzávalókat és finom, könnyen süthető, jó állagú palacsinta lesz belőle.
Hozzávalók kb. 12 db-hoz:
1 bögre rizsliszt,
1 bögre hajdinaliszt,
1 bögre keményítő (burgonyakeményítőt vagy tápiókakeményítőt használok),
1 ek útifű maghéj,
1 ek eritrit/xilit,
csipet só,
1 ek olaj,
2 bögre szénsavas víz (és ha még kell, önthetünk hozzá menet közben)
Az egészet mixerrel összekeverjük és olajozott serpenyőben sütjük. Én minden újabb adag előtt felkeverem a tésztát, s ha az útifű nagyon megszívta magát, kicsit még higítom, hogy ne legyen túl sűrű.