"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2017. július 19., szerda

Borwnie cukkiniből (tej-, tojás-, glutén-, keményítőmentes)

EZT a receptet módosítottam úgy, hogy ehessük, azaz még kukorica és rizs sincs benne, sem tápióka. Ráadásul nagyrészt édesítőszeres és teljes kiörlésű, úgyhogy szénhidrát diétába is beilleszthető.
Hozzávalók egy tepsi sütihez:
- 1,5 cukkini lereszelve,
- fél bögre olaj (én repceolajat használtam, de sütihez a kókuszolaj is jó),
- fél bögre eritrit,
- fél bögre cukor (lehet csak eritrittel is, akkor 3/4 bögre kell belőle, de engem a mellékíze zavart),
- 1 evőkanál vaníliaszirup,
- 1 és 1/4 bögre hajdinaliszt,
- 3/4 bögre gesztenyeliszt,
- 1/2 bögre cukrozatlan kakaópor,
- 1,5 tk szódabikarbóna,
- mokkáskanál só,
- 1/2 bögre víz 1 ek útifű maghéjjal,
- 1 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé

A cukrot, eritritet, vaníliaszirupot és az olajat alaposan összekeverem. Egy másik tálba öntöm a liszteket, kakaóport, szódabikarbónát, sót, azt is összekeverem, majd az olajos cukros sziruppal összeöntöm. hozzáadom a lereszelt cukkinit és a vizet az útifű maghéjjal, majd alaposan összedolgozom.  Az étcsokit apróra darabolom és beleszórom a masszába, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm az egészet, s 175 fokon bő fél órán át sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, ha jó, kiveszem. Melegen hideg vaníliafagyival is nagyon finom, de hidegen szebben szelhető, ha fél napot a hűtőben állt, és az íze is jobban összeérik. Persze ha valaki nem szereti, hogy ropognak a foga alatt az étcsoki darabok, az melegen egye, amikor még folyós a csoki. :)