"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2013. szeptember 22., vasárnap

Narancsos-csokis muffin (tej-, búza- és tojásmentes)

Életmódváltás van folyamatban nálam, de hát nagyon szeretem az édességeket. És most ezt kell összehozni a lányom diétáival. Ebből született ma ez :

Narancsos -csokis muffin

15 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
12 dkg xilit
csipet só
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1,5 dl olaj
kb 3 dl frissen facsart narancslé/ lehet dobozos is 
4 csepp 100%- os bio narancsolaj
pár kocka étcsokoládé

Összekeverem a száraz anyagokat, majd hozzádolgozom a nedveseket, a narancsléből először 2dl-t öntök hozzá, aztán apránként teszek még, ha szükséges. Nem túl híg, de könnyen kanalazható tésztát kell kapnom. A muffinformákat kb. félig töltöm, a közepébe beleteszek fél kocka étcsokit,majd a tetejére teszek még egy pici tésztát, hogy elfedje a csokit. Elsőmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Nekem ebből a mennyiségből 12n nem túl nagy normál muffin és 6db kisebb, figurás jött ki.
Én előszeretettel használok bio illóolajat reszelt narancs és citromhéj helyett. Hiszen olyan nehéz kezeletlen citrusfélét venni és ez így sokkal gazdaságosabb, hiszen nagyon tömények az igazi illóolajok és pár csepp bőven elég. Itt pl az olajba cseppentem, hogy jól elvegyüljön. És takarításhoz is jól használható.