"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2013. szeptember 12., csütörtök

Kókuszos keksz (tejmentes, alacsony fruktóz tartalmú)

Tegnapi kakaós keksz sikerén felbuzdulva és a Müllerben kapható 4 gabonás kókuszos keksz ötletét alkalmazva ma kókuszos kekszet sütöttem.


Hozzávalók (1 tepsihez):
-         150 gr fehér tönkölyliszt,
-         80 gr tk tönkölyliszt,
-         50 gr kókuszliszt,
-         120 gr xilit,
-         170 gr tejmentes margarin,
-         kicsi víz (10-20ml),
- kókuszreszelék


Ahogy a kakaós kekszet, ugyanúgy készítem, de amikor a massza összeáll, nem nyújtom ki, hanem ketté veszem, s téglatesteket formázok belőlük. Késsel kb. fél cent vastag szeleteket vágok belőle, ezeket picit bevizezem és megforgatom kókuszreszelékben. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Úgy 180- 200 fokon negyed órát sütöm. Kicsit puha maradjon a teteje, ne kezdjen még pirulni a széle. Elég morzsálódós marad a kókuszreszelék rajta, javasolt a gyerekeknek tálca felett fogyasztani :)