"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2013. szeptember 11., szerda

Kakaós keksz (alacsony fruktóztartalmú)

Lina kekszreceptjét módosítottam tovább, mert ez idáig az összes próbálkozásom csak átmeneti sikert eredményezett, azaz frissen élvezettel ették a kekszet a fiúk, de másnap már nem. A mai keksz volt az első, ami tényleg olyan állagúra sikerült, mint a bolti kekszek. S bár icipici kakaót tettem csak bele Marcipán miatt, kellemesen kakaós aromájú lett.
Hozzávalók (2 tepsihez):
-         180 gr fehér tönkölyliszt,
-         80 gr tk tönkölyliszt,
-         20 gr natúr kakaópor,
-         120 gr xilit,
-         170 gr tejmentes margarin,
-         kicsi víz (10-20ml)

A száraz hozzávalókat összekeverem, majd a margarint apróra vágva belegyúrom, s miután eldolgoztam, annyi vizet adok hozzá, hogy az egész masszává álljon össze. Lisztezett felületen kinyújtom úgy fél centi vastagra és a kiszaggatott formákat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Úgy 200 fokon negyed órát sütöm. Kicsit puha maradjon a teteje, ne kezdjen még pirulni a széle. Miután kihűlt, kellemes keksz keménységűre-állagúra szilárdul.