Lina kekszreceptjét módosítottam tovább, mert ez idáig az
összes próbálkozásom csak átmeneti sikert eredményezett, azaz frissen
élvezettel ették a kekszet a fiúk, de másnap már nem. A mai keksz volt az első,
ami tényleg olyan állagúra sikerült, mint a bolti kekszek. S bár
icipici kakaót tettem csak bele Marcipán miatt, kellemesen kakaós aromájú lett.
Hozzávalók (2 tepsihez):
-
180 gr fehér tönkölyliszt,
-
80 gr tk tönkölyliszt,
-
20 gr natúr kakaópor,
-
120 gr xilit,
-
170 gr tejmentes margarin,
-
kicsi víz (10-20ml)
A száraz hozzávalókat összekeverem, majd a margarint apróra
vágva belegyúrom, s miután eldolgoztam, annyi vizet adok hozzá, hogy az egész
masszává álljon össze. Lisztezett felületen kinyújtom úgy fél centi vastagra és
a kiszaggatott formákat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Úgy 200 fokon
negyed órát sütöm. Kicsit puha maradjon a teteje, ne kezdjen még pirulni a
széle. Miután kihűlt, kellemes keksz keménységűre-állagúra szilárdul.