"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2013. október 27., vasárnap

Mini húsgolyó - tojás és gluténmentes

Nagyon szeretjük a fasírtot. De ma valami annál azért könnyebbre vágytam. Ez lett belőle:

Mini húsgolyók:

- 30 dkg darált hús - pulyka vagy sertés
- 4-5 ek burgonyás fasírtpor
- kevés víz
- só

Nagyon egyszerű a recept :)
A darált húst összegyúrom a fasírtporral, öntök rá egy kevés vizet és megsózom. Vízből annyit, hogy ne túl lágy masszát kapjak, de ezt beszívja majd a por, amíg kb 20 percet pihen a hűtőben. Persze ízesíteni bárhogy lehet- erős paprika, fokhagyma, kinek mi tetszik. Előmelegítem a sütőt. A masszából pici golyókat formálok és sütőpapírral borított gáztepsibe rakom. Légkeveréssel sütöm, míg szép színe nem lesz, ez kb. 15 perc  180 fokon.
Krumplipürével nagyon finom, nálunk majd főzelék feltétnek is jó lesz,  a lányaimnál nagy sikere volt, meg lett rendelve szülinapi zsúrra kajának :)

2 megjegyzés:

  1. mi az a burgonyás fasírtpor?

    VálaszTörlés
  2. Bocsánat, csak most láttam. a kommentedet :)
    Én sok bioboltban láttam már, többféle ízben kapható: http://egeszsegbolt.unas.hu/spd/unas_169438/Natura-Fasirtpor-burgonyas-250-g

    VálaszTörlés