- 40 gr cirokliszt,
- 2 ek hajdinapehely,
- 1 mokkáskanál vaníliapor (vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje),
- 1 mokkáskanál vaníliapor (vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje),
- 80 gr eritrit,
- 2 ek olaj,
- l tk útifű maghéj,
- 1 zacskó dr Oetker porélesztő, fél deci langyos vízzel és 1 tk cukorral elkeverve,
- 2 dl langyos kókusztej- 10 gr kakaópor
Az élesztőt cukorral és langyos vízzel lefedem, és amíg felfut a kakaópor kivételével minden összetevőt összegyúrok. Hozzáöntöm a felfutott élesztőt is, s még annyi lisztet teszek hozzá, hogy ne ragadjon, kellemesen gyúrható puha tészta legyen. Ekkor 3 részre osztom, az első részt kilapítgatom egy sütőpapírral bélelt őzgerinc formába. A második részhez gyúrom a kakaóport majd ketté veszem a tésztát és a felét a már formában levő tészta egyik felére lapogatom. A harmadik részt is két felé szedem és az egyik részt szintén a formába lapítgatom a kakaós tészta mellé. Ezután a vaníliásra teszem az utolsó adag kakaós tésztát és a kakaósra a vaníliásat. Kicsit vizzel összedolgozom, elsimítgatom mindig, hogy ne váljanak el egymástól a tésztarétegek. Lefedve meleg helyen 1 órán át kelni hagyom, majd a tetejét bevágom, lekenem olvasztott tejmentes margarinnal és 35-40 perc alatt 175 fokon készre sütöm.