"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2014. július 27., vasárnap

Gluténmentes kenyér

A zsemle receptje alapján készítettem kenyeret, valami fantasztikus lett. Annyi különbség van a 2 recept között, hogy ehhez több vizet tettem és nem kentem le a tetejét olajjal. A végeredmény egy belül puha kívül ropogós igazi kenyér állagú és ízű finomság lett.
Hozzávalók:
- 250 gr nutri free per pane,
- 150 gr glutenix alfa-mix,
- 6 gr só,
- 4 ek hajdinapehely,
- 1 ek útifű maghéj,
- 3 ek olaj,
- bő 3 dl langyos víz (sűrűbb galuska tészta állagig higítom),
- 1 zacskó (7gr) porélesztő+ 1 tk cukor+ fél deci langyos víz elkeverve

Az élesztőt a cukorral és vízzel elkeverve lefedem és amíg felfut, a többi hozzávalót összekeverem, először a szárazakat, majd a nedveseket is. Utána az élesztőt is eldolgozom benne, majd sütőpapírral bélelt kis őzgerinc formába rakom. 50 fokra előmelegített kikapcsolt sütőben 1 órát kelni hagyom, majd  45-50 perc alatt 175 fokon készre sütöm.