"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2013. március 11., hétfő

Meggyes pite (gluténmentes, tej-, tojásmentes, fehércukor mentes

A recept tökéletesen megegyezik az almás pite receptjével, csak a töltelék más. Azért az egészet újra beírom, ha valaki ezt a receptet találná meg elsőnek, ne kelljen keresgélnie az almás pite recepjét.

Hozzávalók (kb 30x20cm -es tepsihez):

- 200gr gluténmentes liszt (nálam barna rizsliszt),
- 50 gr eritritol,
- 5 tk útifű maghéj 1 dl meleg vízben elkeverve (és mielőtt kocsonyássá válik, a liszthez keverve),
- 1 tk szódabikarbóna,
- 1 csipet só,
- 3 ek olaj,

Töltelékhez:
- kb 300gr magozott meggy,
- 3 evőkanál xilit,
- 5 evőkanál hajdinakása

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd ketté osztjuk. Az egyik felét lisztezett felületen kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A meggyeket felezzük, összekeverjük a xilittel és hajdinakásával, majd a tésztára egyenletesen elosztjuk. A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd ha van, akkor négyzet alakú kiszúróval kiszaggatjuk, ha nincs, akkor késsel négyzetrácsosan felvágjuk, s a kis négyzeteket a meggyre helyezzük. A tetejét kis vízzel lespricceljük, majd 180 fokon kb 20-25 percig sütjük. Miután kíhűlt, a négyzetek mentén szelhetjük. Jó étvágyat!







3 megjegyzés:

  1. szia! hű, most találtam ide és csodásak a receptek. a hajdinakása az klasszik kása? tehát megfőzöd vízben és az kerül a sütibe? valahogy nehezen képzelem el. esetleg mit lehetne használni helyette? nem igazán szeretem a hajdina ízét. vagy így nem érződik annyira? köszi előre is a választ :) E.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A hajdinakását ilyen néven 200gr-os zacskós kiszerelésben kapni a boltokban, nem kell megfőzni, csak a töltelékbe keverni, hogy felszívja annak a nedvességét. ha a hajdinát nem szereted, köleskása is jó teljesen, esetleg burgonya vagy kukoricakása is szóba jöhet, bár azokat nem próbáltam.
      Üdv, Emese

      Törlés
  2. Szia! Bocsánat a késői köszönetért, de most találtam vissza. Köszönöm a választ, már tudom mire gondoltál. Hamarosan nekiállok a blogról egy csomó mindent elkészíteni, fantasztikus receptek vannak itt. Üdv: Egy másik Emese :)

    VálaszTörlés