"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2012. augusztus 5., vasárnap

Tejmentes padlizsánkrém

Életem első jól sikerült padlizsánkrém receptje anyósomtól származik.
Hozzávalók:
2 db közepes méretű padlizsán
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
kb. 1 dl olivaolaj
só, bors, petrezselyem

A padlizsánt megszúrkálom, majd 180fokon légkeveréses sütőben 50-60 percet sütöm. Megvárom, míg kicsit hűl, ezután a végét levágom, a héjját lehúzom, nagyon könnyen lejön. Villával kicsit összetöröm, fokhagymanyomóval belenyomom a fokhagymát. Sózom, borsozom.
A hagymát apróra szelem, üvegesre pirítom, a végén kicsi petrezselymet is átpirítom vele. Beleöntöm a krémbe, hozzáteszek kb. 1 dl olivaolajat, majd botmixerrel eldolgozom.
Én most hajdina abonettel eszem, de aki teheti, teljes kiörlésű tönkölykenyeret pirítson meg és kóstolja meg azzal.