"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2012. augusztus 30., csütörtök

Gyümölcsös zöldséglevek

Lett gyümölcscentrifugám, így minden nap friss gyümölcsös zöldséglevet készítek a gyerekeknek és magamnak. Köztudott, hogy a nyers zöldség-gyümölcs fogyasztása nagyon egészséges, de nem tudunk megenni belőle akkora mennyiséget, ami már számítana. Ellenben meginni nagyon könnyű.
Én egyenlőre mindent almával csinálok. Mai levünk bő 1 liter lett, a következőkből áll:
8 db alma
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db cékla
6 db salátalevél
2 dl szűrt víz

A gyümölcsöket-zöldségeket megmosom, a répákat és a céklát megpucolom, majd mindet akkorára vágom, hogy beférjenek a gépbe, aaz egészet lepréselem és egy kis szűrt vízzel még higítom. Nagyon finom lesz és hihetetlen gazdag vitaminforrás! További előnye még a könnyű felszívódás, hiszen nagyon emészteni sem kell már, a sérült bélrendszerű gyerekeimnek is biztos, hogy sok értékes anyaga felszívódik.

Készíthető akármivel, a lényeg, hogy a lé fele legalább olyan gyümölcsből-zöldségből álljon, amit a gyerek szívesen fogyaszt, a többi hozzávalót csak mértékkel tegyük bele.

Egészségünkre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése