"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2012. május 17., csütörtök

Gluténmentes répás muffin

Hiába próbálkozom, nem tudom becsempészni a zöldségeket Marci étrendjébe. A zöldségleves is maximum 1 napig ízlik neki..., pedig elég kevés választási lehetőségünk van étkezés terén, félek, hogy valamilyen vitaminhiánya lesz. Így jutott eszembe, hogy megpróbálom sütibe sütni a répát.

Hozzávalók (12db-hoz): 2,5 dl almalé, 60gr cukor (nálam fele xilit, fele nádcukor volt)
250gr rizsliszt, 1 csomag sütőpor, 1 púpos mokkáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, kb. 120 gramm répa, 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál margarin (én Delma light-ot használtam, az tejmentes).

Egy tálban az almalevet a cukorral, xilittel, egy másik tálban pedig a lisztet, sütőport, sót, szódabikarbónát keverem össze. Lereszelem a megpucolt répát, minél finomabbra sikerül, annál jobb. A cukros almalevet beleöntöm a másik tálba és összedolgozom a liszttel. Belekeverem a 2 evőkanál margarint, a reszelt répát majd az 1 evőkanál olajat is. Előmelegített sütőben légkeveréses funkción 175 fokon 20-25 percig sütöm.