"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2014. augusztus 17., vasárnap

Gluténmentes briós (tej- és tojásmentes)

Ez a recept megmozgatta a fantáziámat. El akartam készíteni valami péksütit ilyen módon. Briós lett belőle.

Hozzávalók:

200g Nutri free mix per Dolci
100 g LP Farmo
2ek cukor
2 cs. Vaníliás cukor
2 ek olaj
1/2 cs. Dr. Oetker expressz élesztő
kb. 200 ml langyos viz vagy rizstej

Összekeverem a száraz alapanyagokat, az olajat, majd beledolgozok annyi langyos vizet/ rizstejet, hogy nem túl lágy, rugalmas tészta legyen.Formázom, majd 15 perc kelesztés után forrásban lévő vízbe mártom, oldalanként 10-10mp-re, majd zsírpapírra téve cukorral megszórom, olajjal megkenem, aztán 180 fokon szép színűre sütöm.Nagyon finom, puha lett.