"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2014. augusztus 16., szombat

Rizskenyér (gluténmentes, tejmentes, kukoricamentes)

A recept INNEN származik, én csak annyit módosítottam benne, hogy barna rizsliszttel készítettem.
Nem adja vissza se az igazi kenyér állagát, se az ízét, de van olyan jó, mint a bolti. Angliában kapni egy kukoricamentes rizskenyeret, arany áron mérik, azt szándékoztam lecserélni házi készítésűre:

Hozzávalók:
- 500gr rizsliszt,
- 5 dl langyos víz,
- 2 tk xantán gumi,
- 1 tk só,
- 2 tk cukor 1 zacskó porélesztővel (vagy 2 tk instant élesztővel) és fél deci langyos vízzel elkeverve,
- 3 evőkanál olaj

Az élesztőt felfuttatom, addig a rizslisztet elkeverem a sóval, xantán gumival és fél liter vízzel. A felfutott élesztőt is belekeverem, majd összegyúrom és belegyúrom az olajat is. Olajjal kikent őzgerinc formába teszem és meleg helyen letakarva 90 perc kelni hagyom. Ezután bevagdosom a tetejét és alufóliával lefedve 180-200 fokon 1 óra alatt készre sütöm.