"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2012. február 25., szombat

Tojásmentes nokedli

Nem nagy felfedezés, de számomra mégis hatalmas öröm volt, hogy saját ötlet alapján sikerült megoldanom a nokedli készítést.
1 tojást 2 evőkanál olajjal és 2 teáskanál búzadarával helyettesítettem.
Jól összekevertem a búzadarát és az olajat, majd sóztam, és úgy folytattam a nokedli készítését, mintha sós tojás lenne a tányérban, azaz liszt-víz-kever, liszt-víz-kever. (Én fehér tönkölylisztet használtam.) Nem mértem a mennyiségeket, de olyan állagúra sikerült keverni, mintha tojással készült volna, kicsit "gumisabb" lett az anyaga, és nem lett sárga a színe. De épp oly jól lehetett szaggatni, bő forrásban levő enyhén sós vízben, amibe kicsi olajat is tettem. Átforraltam, leszűrtem, az eredmény magáért beszél:

6 megjegyzés:

  1. Csak egy tipp:
    ha teszel a tésztába egy picike kurkumát, az ízén nem érezni, de szép sárga lesz a színe :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nekem is eszembe jutott :)

      Törlés
  2. Sziasztok!
    A következőképp készítem a tojásmentes galuskát
    1 rész búzaliszt
    1 rész kukorics liszt
    1 rész kukorica pehelyliszt
    kevés víz, só
    Remek ízű csak a vízzel kell egy kicsit kísérletezned, s a színe is kellemes sárga.
    Sok sikert Mindenki! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Sajnos mi most nem ehetünk búzát, én kukoricát sem, de ha majd újra szabad, feltétlen kipróbálom:)

      Törlés
  3. Csicseriborsó liszt+ pici víz+ zöldlevél+ vegamix= gyönyörű,finom és sárga! Isteni

    VálaszTörlés