"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2013. január 14., hétfő

Probiotikumokról még

Sajnos az előző probiotikumos bejegyzésem módosítani kellett, ugyanis sok honlap tévesen tartalmazza azt az információt, hogy a Pro Gastro Kidben van B. infantis. Nincs benne.

Ezentúl utána olvastam még a témának, és a B.bifidum nevű baktérium is nagyon fontos. Összesen 2 baktérium van, ami állandóan jelen kell, hogy legyen a belünkben, ebből az egyik a B. bifidum, a másik a L. acidophilus. Ezért elkezdtem utána járni annak is, hogy melyik probiotikum tartalmazza a B. bifidumot is. A Bio Kulton kívűl még a Probiotic Complex-et találtam, de ebben összesen 2 fajta probiotikum és FOS (frukto-oligoszacharid) van, ebben a B.infantis nincs jelen és más törzsek sem, így nem túl meggyőző.
A Pearls IC már meggyőzőbb, 6 féle jótékony baci van benne, de ebből is hiányzik a B. infantis, s ebben is csak 1 milliárd hasznos baci van szemben a Bio Kult 10 milliárdos tartalmával.
A Pro Gastro 825 és Immuno aktív 8 hasznos baktériumtörzset tartalmaznak, de a B.infantis ezekből is hiányzik, a Pearls IC-nél azért jobbak.
A gyerekeknek szánt készítményekből a Protexin restore továbbra is a legjobbak közé tartozik, a Bonolact Pro Kidben a 3 fontos baci egyike sincs benne, a Lactivról nem is találtam érdemi információkat, s számomra ismeretlen nevű készítményeket is elolvastam, de szintén nem volt minőségi a tartalmuk. Így bár a Pro Gastro Kid mégse tartalmazza a B. infantist, megmarad a 2. helyen.