"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2013. november 14., csütörtök

Gyömbéres tejszínes pulykamell (gluténmentes, tejmentes)

Egyszerű és nagyszerű étel, kukoricás rizzsel nagyon szeretjük.
Hozzávalók 4 személyre:
- 40dkg pulykamell filé,
- 3 dl rizstejszín (én Isola rizskrémet használok, ez sűrűbb a The Bridge rizstejszínnél),
- 3 tk őrölt gyömbér,
- 1 tk őrölt szárított fokhagyma granulátum (vagy 2-3 gerezd fokhagyma összezúzva),
- só, bors ízlés szerint,
- víz

A húst kockákra vágom, kis olajon megpirítom, sózom, borsozom, hozzáadom a gyömbért, alaposan összekeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor a vizet elfőtte, hozzákeverem a rizstejszínt, majd még annyi vizet, hogy kellemesen folyékony állaga legyen, ha még szükséges, sózom kicsit, majd félig lefedve közepes lángon addig főzöm, míg a hús megpuhul. Közben ha szükséges, a vizet pótolom.