"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2013. április 19., péntek

Vegetáriánus teljes kiörlésű pizza (tej-, tojás-, élesztőmentes)

Nagy kerek kapcsos tortaformában sütöttem, egy ekkora pizzatésztához a hozzávalók:
- 200gr tk tönkölyliszt,
- 2 ek olivaolaj,
- 1 tk szódabikarbóna,
- 2 csipet só,
- 1 tk oregánó,
- 1 tk bazsalikom,
- 120ml langyos víz

Feltét:
- paradicsomszósz (én Müllerben vettem gyerekeknek való ízesített paradicsomszószt, ami cukor helyett almasürítménnyel édesített, de otthon is lehet készíteni házilag paradicsompüréből, fűszerekkel és xilittel, vízzel)
- 1 kis fej hagyma,
- 2 paradicsom,
- Viofast natúr növényi sajtpótló (csak a natúr és a mozarella ízű jó, a többi búzakeményítős)

Az egészet összegyúrom majd kinyújtom kör alakúra, és a sütőpapírral bélelt formába teszem. Megkenem a paradicsomszósszal, ráteszem a karikákra vágott paradicsomot és az apróra szelt hagymát, majd megszórom a reszelt sajtpótlóval. 180 fokon negyed órát sütöm.

A sajt kukoricakeményítős, így nem teljesen illik a candida diétába, de 3 hónap szigorú diéta után szerintem ennyi már megengedhető.