"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2013. február 17., vasárnap

Ami egy egészséges embernek

soha nem jut eszébe...
Mai programtervünk, hogy elmegyünk itthonról. Ikeába, vagy egyéb boltba is, de nem rövid időre, hanem több órára. Az ebédidő beleesik. És mi nem jutna eszébe egy nem allergiás embernek? Hogy mit és hol fog enni. Az Ikea és a nagyobb bevásárló központok is tele vannak ételekkel, éttermekkel. 2 éve nekem se fordult meg  fejemben, mit csinálunk, ha megéhezünk, hiszen legalább egy hot-dogot biztos tudok venni magunknak.
Ma azonban már úgy kell útnak indulnunk, hogy elcsomagolom az ennivalókat. Nem kis munka van abban, hogy egy hosszabb programot zökkenőmentesen megvalósítsunk. Először is megbeszéltem a gyerekekkel, hogy apa és tesóm az Ikeában fognak enni, de mi abból nem ehetünk. Csomagolok el ennivalót, mi is finomat fogunk enni, így ne szomorkodjanak. Ezután figyelnem kell arra, hogy Marci tegnap evett húst, így ma nem ehet, neki halas rizst tettem el. Dani nem szereti a halas rizst, neki húst sütöttem a rizshez. És ha már étteremben eszünk, legyen valami finomság is, tettem el gesztenyepudingot (gesztenyemassza, xilit, margarin, köles összekeverve) is.
Nagy segítség lenne, ha minden nagyobb étterem-bolt árulna már legalább fő diétákban ehető élelmiszereket, 1-2 előre csomagolt sütit vagy valamit. De ez Magyarországon sokáig nem lesz így.
Sokszor könnyedén veszem ezeket az akadályokat, de sokszor nagyon fáj. Imádkozom minden nap a gyógyulásunkért, és hogy addig is elég erőm legyen ezekhez a diétákhoz.