"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2012. december 12., szerda

Répa fasírt (tejmentes, tojásmentes, gluténmentes)

A múltkori tökfasírt sikerén felbuzdulva újabb golyóformázásba fogtam. Ezúttal csak répám volt itthon zöldségek közül, így abból készült a fasírtgolyó.

Hozzávalók kb. 20 db kicsi fasírtgolyóhoz:

- 3 közepes szál sárgarépa,
- 1 közepes fej hagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 szelet Shar pan carré gluténmentes kenyér,
- 4 teáskanál kukorica/burgonyakeményítő 50 ml langyos vízben elkeverve,
- só, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, vegamix,
- gluténmentes zsemlemorzsa (Fe-mini)

A répát puhára főzöm és péppé turmixolom (én botmixerrel csináltam). Az apróra vágott hagymát, a pürésített fokhagymát és a vízben elkevert keményítőt a répapüréhez adom. Ízlés szerint fűszerezem. Pici vízzel átitatott kenyérszeleteket a pürébe morzsolom, majd még annyi kenyérmorzsát teszek bele, hogy jól formázható massza legyen. Ezután kis golyókat formázok, amit morzsában megforgatok és közepes lángon olajban megsütök. Nagy sikere volt!