"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2012. december 12., szerda

Kókuszos gesztenyerúd (tejmentes, gluténmentes)

Sajnos pontos mennyiségeket nem írtam fel, de 1 rúdhoz a hozzávalók nagyjából:
-1 csomag, azaz negyed kiló gesztenyepüré,
- rumaroma, xilit (cukor) ízlés szerint,
- gabonatejben főtt köles (kb 100gr kölest főztem meg 1 deci víz, 3 deci rizstej keverékében)
- 100 gr mazsola,
- kókuszreszelék

A kókuszreszelék kivételével az összes hozzávalót összegyúrom, a főtt kölesből annyit teszek bele, hogy gyúrható keménységű masszát kapjak. Egy nagyobb darab alufóliát kiterítek, megszórok kókuszreszelékkel, majd a masszát ráteszem és kicsit nyújtom, formázom. Ezután feltekerem a fóliát és fóliázva rudat formálok belőle. Kicsomagolom, megnézem, hogy mindenhol kellően kókuszos lett-e, ha nem, akkor még szórok rá, majd visszacsomagolva pár órára/fél napra visszateszem a hűtőbe.
Szelhető, egészséges finomság lesz belőle!