"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2012. április 17., kedd

Helyzetjelentés

Nagyon hanyagolom a blogírást az utóbbi időben, gondoltam nem árt tájékoztatást adnom arról, hogyan is állunk.
Amint már írtam, megszületett a legkisebb fiam is, és sajnos ételallergiás. Közben kiderült a nagyok is ételallergiások, a legnagyobbam nem nőtte ki a tejallergiát, viszont tojás- és szezámmag allergia társult mellé. Óvatosságból azonban a doktornőnk minden olajos magvat megtiltott neki. Ez a daganatellenes táplálkozásban sok tekintetben hátrány. A középső fiamon olyannyira eldurvult az allergia, hogy nulldiétát kezdtünk és keressük, mi az, amit biztonsággal ehet és nem okoz gondot. Jelenleg krumpli, rizs, meggy, alma, víz, rizstej, só, napraforgóolaj, petrezselyem, stevia, xilit, nádcukor azok az anyagok, amiket ehet, ezekből kell kivarázsolnom minden napi menüjét. Még a meggylekvár engedélyezett, és jelenleg ennyi. Hetente 2 alapanyag és 2 fűszer kerülhet bevezetésre.
Nagyon nehéz ilyen diétával daganatellenes táplálkozást tartani, illetve inkább lehetetlen. Sajnos 2 felé nem tudok főzni, már csak azért sem, mert a kicsi megkívánná, amit a nagy eszik. Jelenleg mindenki a kicsivel diétázik, csak néha tudok valami mást is adni a többieknek, amikor a kicsi alszik vagy nincs itthon.
Az alapelveket nem adtam fel. Fehércukor és fehérliszt nincs egyikünknek sem, mesterséges ízfokozók, színezékek, káros adalékanyagok is mind tiltólistásak. Nem eszünk csirkehúson kívül húst, azt sem minden nap.
Igaz, nagyon egyszerűek az ételeink, de hátha valaki hasonló cipőben jár, nulldiétát kell csinálnia, akkor segítséget tudok nyújtani, úgyhogy kiposztolom, amiket tudok. Pati és Lina pedig, ha van idejük és olyat főznek, akkor megírják, így azért változatosabb ételek is lesznek :)