"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2011. június 20., hétfő

Cukormentes almáspite

Nagyon finom almákat kaptunk, de sokat, és hatalmasakat, ennyi nem mostanában fog elfogyni az idénygyümölcsök mellett.
Ezért egy nagyon egyszerű almás pite is készült belőle.

Hozzávalók:
1 db. tejmentes levelestészta
2-3 db alma
1 kávéskanál fahéj
kevés liszt
1 evőkanál növényi tej a pite lekenéséhez.
1 kávéskanál olaj







Elkészítés:
A leveles tésztát kettéválasztjuk, (én olyat vettem ami néhány lapból állt) és vékonyra sodorjuk lisztezett gyúródeszkán. Egy tortaformát kikenünk egy kevés olajjal és megszórjuk liszttel, majd kibéleljük a tésztával, oly módon, hogy magas pereme legyen a tésztának. Az almát megmossuk, hámozzuk, majd megszórjuk fahéjjal,összekeverjük, és a tésztára halmozzuk.
Befedjük a tészta másik felével, és lekenjük a növényi tejjel, majd villával kicsit megszurkáljuk a tésztát. 170 fokon kb 20-25 percig sütjük.

Megjegyzés: nekem kemény húsú, száraz almám volt, ha az alma leveses, érdemes a tésztát megszórni kevés zsemlemorzsával vagy fahéjjal. Az alma így is megpuhul, de aki pépesebben szereti reszelheti is, de akkor a tésztára, az alma alá mindenképp kell diót, vagy zsemlemorzsát szórni. Az almát elő is lehet párolni, de szerintem felesleges, és úgy a vitaminok is jobban károsodnak.