"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2016. február 26., péntek

Kókuszgolyó glutén-, tej-, tojás-, rizs-, kukorica-, tápióka-, cukormentes verzióban

Ehhez a kókuszgolyóhoz először meg kell csinálni a kekszalapot. Körülbelül 400gr darált kekszhez a következők kellenek:
- 90 gr hajdinaliszt,
- 45 gr gesztenyeliszt,
- 15 gr amarántliszt,
- 90 gr burgonyakeményítő,
- 70 gr eritritol,
- 30 gr kókuszreszelék,
- 1 csapott tk sütőpor,
- 160gr olvasztott margarin (tej-, szójamentes)
A száraz hozzávalókat összekeverem és összegyúrom az olvasztott margarinnal. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a masszát és ott nyújtom ki nagyjából fél-1cm vastagra. Nem baj, ha törik vagy szakad, mert darálva lesz úgyis. 
180 fokon 20 percig sütöm (légkeveréses sütőben elég 18 perc), majd hűlni hagyom. Miután kihűlt széttördelem és darálóval ledarálom.
Ezután szükség van még 
- szűk 2 dl kókusztejre,
- 1 mokkáskanál rumaromára,
- 30 gr cukormentes kakaóporra,
- 20 gr eritritre (én ezt már cukorral készítettem, de cukormentesen is jó)

- kókuszreszelék a forgatáshoz

A darált kekszhez keverem először a kakaót és eritritet, majd a rumaromával és a kókusztejjel formázható masszává gyúrom. Ha túl nedves akkor a tésztába is tehetünk kókuszreszeléket.
Kis golyókat formázunk, amiket megforgatunk a kókuszreszelékben. Az egészet még 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!