A recept 6-8 kisebb (24cm átmérőjű) palacsintához:
- 50gr rizsliszt,
- 50 gr quinoa liszt,
- 2 ek kukoricakeményítő,
- 3 ek tápióka keményítő,
- 1 tk útifű maghéj,
- 1 csapott tk xantán gumi,
- 1 tk xilit,
- csipet só,
- 3 ek olaj,
- 1 dl rizstej,
- 2,5 dl buborékos víz + amennyit még
pótolni kell
A száraz hozzávalókat jól elkeverem, majd a folyadékokat fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverem a tésztát. Egy picit lesz csak sűrűbb állagú, mint egy sima palacsintatésztáé.
A serpenyőbe picit több olaj kell és minden palacsinta előtt ki kell kenni, mert könnyen letapad, de olajozott serpenyőben gond nélkül süthető. Az útifű maghéj miatt időközben sűrűsödik a tészta, így picit mindig higítottam 10-20ml ásványvízzel.
A kész palacsinta 1 órán állt levegőn és nem száradt ki és keményedett meg! Fruktóz malabszorpcióban is ehető finomság. A fiúk csak annyit kérdeztek: "Anya, miért ilyen keveset sütöttél?" :D
Képek már a megdézsmált mennyiségről, mert hamar elfogyott :D