1 őzgerinc formához a hozzávalók:
- 250gr Alfa - mix gluténmentes liszt,
- 50 gr gluténmentes zabliszt,
- 20 gr Szerencsi kakaópor,
- 80 gr eritrit,
- 1 ek olaj,
- fél ek útifű maghéj,
- 1 ek hajdinapehely,
- 2 tk cukor,
- 1 zacskó dr Oetker porélesztő,
- 3 dl langyos víz
Az cukrot elkeverem fél bögre forró vízben, majd kicsi hideg vizet még hozzáadva a langyos cukros vízbe keverem a porélesztőt is. Lefedve állni hagyom. Amíg az élesztő felfut 1-es fokozatra bekapcsolom a gázsütőt és összekeverem a száraz hozzávalókat valamint az olajat egy nagy tálba. Hozzáöntöm a felfutott élesztőt és a többi vizet (összesen 3 dl-t), körülbelül galuska állagú tésztát kapok (nem gyúrható-nyújtható, de nem is folyékony). Sütőpapírral kibélelem az őzgerinc formát, lezárom a sütőt. Beleöntöm a tésztát a formába, elegyengetem benne és egy tiszta konyharuhával lefedve a felmelegített sütőbe teszem. Jó 40-50 perc kelesztés után, amikor szépen megnőtt, leveszem róla a konyharuhát és 4-es fokozatra kapcsolt sütőben kb. 50 perc alatt készre sütöm.