Hozzávalók kb. 6 adaghoz:
- fél kiló eper,
- 2 dl coccomas kókuszkrém,
- 8 ek eritritol,
- 1 tk fahéj,
- fél csomag glutén és tejmentes vaníliás pudingpor
Az eper nagy részét megmosom, félbevágom és annyi vízben teszem fel főni, ami ellepi. Beleteszem az eritritolt és a fahéjat. Amikor forr, el is zárom. Hozzáöntöm a kókuszkrémet és botmixerrel összeturmixolom. A vaníliás pudingport pici vízben elkeverem majd belekeverem a levesbe. Visszateszem még főni, amikor a leves besűrösödött, elzárom. (Ha túl sűrű lett, akkor még vízzel vagy kókusztejjel/növényi tejjel higítható.)
Tálalhatom magában is, a maradék nyer epret felaprózva és beleszórva, rizshabbal és anélkül, hidegen és melegen is.