Nehéz ügy a fagyizás, hiszen tejpor szinte mindegyikben van és gyakran búzakeményítősek a fagyik. Jó esetben van mentes fagyi és tölcsér is, de ugyanazzal a kanállal szedik, mint a többit és csúnyán néznek néhol, ha szól érte az ember. Így ebben is biztos ami biztos alapon marad a házi verzió.
Nagyon könnyű recept, az összeállítása eper csumázásával és megmosásával is max. 10 perc.
Epres fagyi:
1 doboz Cocomas
2 bő maroknyi édes eper
1 ek méz vagy ennek megfelelő mennyiségű xilit / rizsszirup
1 vaníliás cukor / vaníliakivonat
A hidegre hűtött Cocomast a vaníliás cukorral és a mézzel felverem. Nem lesz belőle kemény hab ,de legyen minél levegősebb. Az epret péppé töröm, beleforgatom a habba és fagyasztható tálba töltöm, mehet a fagyasztóba. Ízlés szerint tehető bele kevesebb édesítő anyag, ez függ az eper édességétől is. Aki úgy szereti, vághat bele még epret. Kb fél óránként érdemes alaposan átkeverni a krémet, hogy a kialakuló jégkristályok összetörjenek és ne egy kőkemény jégtömbbé váljon. Ha túl keményre fagyna, fogyasztás előtt szobahőmérsékleten lehet olvasztani, míg a szélén nem látszik,hogy olvad. Fagyikanállal szépen adagolható.