Hozzávalók:
- 250gr cukormentes gesztenyemassza (Maroni cégnek van ilyen)
- ízlés szerint xilit, kókuszzsír és kókusztej
- kókuszreszelék
Egy kis adag kókuszsírt (annyit, hogy gyúrható legyen a massza, de még kicsi nedvességet fel tudjon venni) kicsit megolvasztok, összegyúrom a gesztenyepürével, annyi xilitet adok hozzá, hogy kellemesen édes legyen, és még annyi kókusztejjel higítom, hogy gombócokat tudjak formázni belőle. A golyókat átforgatom kókuszreszelékbe, majd hűtőbe teszem, pár órát állni hagyom. Ez azért jó, mert a lágy golyók megkeményednek azáltal, hogy a kókuszzsír megszilárdul. Emiatt viszont nem jó csak zsírral higítani (túl kemények lehetnek a golyók), kókusztejjel keverve kellemes állagú golyókat kapunk.
Ízlás szerint egy kis rumaromával, meggylével, meggyel is megbolondítható, de a gyerekeim így imádják.