Szokásos piskótát készítem, ezúttal kis mennyiségben. Hozzávalók:
Piskótához:
1,5 dl almalé,
70gr xilit,
fél citrom leve,
140gr liszt (gesztenye- és hadinaliszt fele-fele arányban),
fél csomag sütőpor,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
1 csipet só,
3 evőkanál étolaj (repceolajjal csináltam),
3 evőkanál liga margarin
Krémhez:
250gr natúr gesztenyepüré,
ízlés szerint xilit (nálam 2 evőkanál),
liga margarin
Díszítéshez:
1 üveg meggybefőtt,
kókuszreszelék
Az almalevet, xilitet és citromlevet habosra keverem, egy másik tálban pedig a többi száraz hozzávalót is összekeverem. Az egészet összeöntöm és belekeverem a margarint és az olajat. Egy sütőpapírral bélelt gyümölcstorta formában 175 fokon kb. 20 percig (tűpróbáig) sütöm.
Ezalatt a gesztenyepürét annyi margarinnal és xilittel keverem, hogy krémes és megfelelően édes legyen. A meggybefőttet leszűröm. Amikor a piskóta kicsit hűlt, kiveszem a formából (óvatosan, mert vékony lesz és könnyen törik), megkenem a gesztenyekrémmel, teleszórom a tetejét meggyel, amit kicsit bele is nyomok a krémbe, s az egészet meghintem kókuszreszelékkel. Pár órát, fél napot hűtőben állni hagyom.