Hozzávalók:
- fél kiló köles,
- 1 citrom héjja,
- 1 evőkanál liga margarin,
- ízlés szerint xilit (kb. 50gr),
- 1 evőkanál őrölt fahéj,
- 1 csipet só,
- 3 alma,
- gyömölcsök ( meggy, barack)
A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük, amibe 1 evőkanál fahéjat és egy csipet sót is teszünk. Lereszeljük 1 citrom héjját és 3 almát. Miután kicsit hűlt a köles, összekeverjük 1 evőkanál margarinnal, a xilittel és a reszelt almával és citromhéjjal. Margarinnal kikent tortaformába öntjük és elsimítjuk. Tetejére egy pici olvasztott margarint kenünk és ízlés szerint gyümölcsökkel díszítjük. Hűtőbe tesszük, amikor kihűlt, megdermed és vágható lesz.