Mostanában muffin sütésbe szerettem bele, mert annyi féle módon el lehet készíteni még ebből a kevés alapanyagból is, gyors, könnyű és finom. A nagyobb fiam imádja, s néha még Marcipán is eszik belőle :)
Most tej-tojás-szója-búzamentes meggyes muffint sütöttem. Eddig ez ízlett nekem a legjobban.
A recept ugyanaz, mint a karobos muffinnál, csak karob por nélkül és meggyel.
12 db-hoz hozzávalók:
150gr rizsliszt
150gr tejmentes margarin
100gr cukor (nádcukor-xilit vegyesen)
2 tojásnak megfelelő tojáspótló por
3 evőkanál meggylekvár
fél csomag sütőpor
fél konzerv meggybefőtt (egészségesebb lenne sima meggyel, de még nincs szezonja)
Az egészet összekeverem, a végén belekeverem a lecsöpögtetett meggyet, kiadagolom a muffinpapírral bélelt formákba és kb. 20 percig sütöm 175fokon.