Hozzávalók:
2,5 dl langyos víz,
4 tojás sárgája (én biotojással csináltam),
12 dkg olvasztott margarin (az omega 3-ban gazdag margarinnal készült),
2,5 teáskanál folyékony stevia nova,
1 teáskanál só,
1 teáskanál xylit,
40 dkg fehér tönkölyliszt,
20dkg teljes kiörlésű búzaliszt,
3 dkg friss élesztő,
Töltelékhez:
főzős kakaópor xylittel keverve,
repceolaj vagy olvasztott margarin
Ebben a sorrendben tettem a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe, s 1,5 órás dagasztó programra állítottam. Ezután a tésztát lisztes gyúródeszkán 1 cm vastagra nyújtottam, majd lekentem repceolajjal, s ízlés szerinti mennyiségű xylittel kevert főzös kakaót kentem rá. Feltekertem a tésztát és 1,5-2 cm vastag szeletekre vágtam, amiket sütőpapírral bélelt tepsire tettem. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöttem, ezután kivettem és lelocsoltam kb. 1 dl vízzel, s még 5 percet sütöttem.
Nekem 2 tepsi lett belőle, s számomra így nem lett elég édes és kakaós, ezért a tetejét még megszórtam xylittel. Legközelebb kicsit több édesítőt teszek a tésztájába és vékonyabbra nyújtom, több kakaóval töltöm.
Azért a fiúknak így is nagyon ízlett, ahogy Marcipán mondta folyton: Kérek biga-bigát! :)