Szeretem a hagyományos kombinációkat, a meggyet csokival vagy mákkal, csakúgy, mint a narancs- csoki- mandula triót. Mivel nemrég készült Meggyes süti , inkább a narancsosra vágytam.
Hozzávalók:
a tésztához:
- 200 g gluténmentes lisztkeverék (pl: 100g Nutri mix per Dolci, 50-50 g Glutenix és hajdinaliszt)
-50 g cukor
-200 ml frissen facsart narancslé (nekem ez 2 narancsból volt, a húsa kell majd a sütibe)
-50 ml víz
-50g puha sütőmargarin (Vénusz vaníliás margarin)
- fél zacskó sütőpor
pudinghoz:
- 4 dl Alpro édesítetlen mandulatej
- Dr. Oetker valódi vaníliás pudingpor
-3 ek cukor
-50 g puha sütőmargarin ( Vénusz vaníliás margarin)
narancsos habhoz:
- 1 behűtött Cocomas
- a kifacsart narancs húsa
- 1 zacskó vaníliáscukor
- 6 csepp 100% -os bio narancsolaj
- 1 zacskó Dr Oetker Expressz zselatin fix
csokimázhoz:
- 100 g étcsoki
- 2 ek Cocomas
- 1 ek porcukor
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tésztához összekeverem a száraz alapanyagokat, majd elvegyítem a nedvesekkel és éppen csak addig keverem, hogy ne legyen csomós. Tortaformába öntöm és 20 perc alatt készre sütöm. Ha megsült, rácsra téve kihűtöm.
A pudinghoz felforralom a mandulatejet, egy tálkában simára keverem a pudingport a cukorral és pár kanál hideg vízzel, majd a forrásban lévő mandulatejbe öntöm, sűrűsödésig főzöm. Kiszedem egy tálba, habverővel langyosra hűtöm, majd tovább verem a puha margarinnal. Egy másik tálban a Cocomast, van.cukrot és narancshúst és a narancsolajat elkezdem gépi habverővel elkeverni, majd beleteszem a zselatin fixet és minél habosabbá verem.
A tésztát visszateszem a formába, rákenem a pudingot, majd a narancsos habot is rárétegezem. Pár órára hűtőbe teszem.
A csokit vízgőz felett felolvasztom, spatulával elkeverem a Cocomasszal majd a porcukorral. A megdermedt tortára kenem a csokimázt és kb egy órára visszateszem a hűtőbe.