Imádom a csoki és a kókusz kombinációját. Kedvelem a könnyű, túróhabra emlékeztető sütirétegeket. Így jutottam erre a sütire.
Hozzávalók:
A tésztához:
-100g gluténmentes lisztkeverék (nálam Nutri free mix per Dolci és Glutenix volt 50-50%)
-1 ek holland kakaópor
- 20g lágy tejmentes sütőmargarin (pl. Vaníliás Vénusz)
-50g cukor
- 1/2 kk sütőpor
-kb 1,5 dl kókusztej
Kókuszkrémhez:
2,5 dl Alpro kókusztej
3 ek rizsliszt
100g kókuszreszelék
1 ek cukor
50 g lágy sütőmargarin
Csokihab:
1 behűtött kis dobozos Cocomas
100g olvasztott étcsoki
1 Dr. Oetker Expressz zselatin fix
csokimáz:
100g étcsoki
1/2 dob. Cocomas
1 púpos ek. porcukor
Cukormáz:
2 ek porcukor
pici Cocomas
Gyors kevert tésztát sütök, előbb a száraz hozzávalókat keverem össze, majd elvegyítem a nedvesekkel, előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
A kókusztejet sűrű pudingosra főzöm a rizsliszttel (ha kell, lehet bele tenni még) majd belekeverem a cukrot és a kókuszreszeléket. Amikor langyos, elkeverem a lágy margarint.Hagyom teljesen kihűlni.
Két tábla étcsokit felolvasztok gőz fölött.
A hideg Cocomast kicsit felverem, beleszórom az expressz zselatint, majd tovább habosítom gépi habverővel. Közben belecsorgatom az olvasztott étcsokit.
Hamar megdermed.
Az olvasztott csokiba belekeverem a fél Cocomast és a porcukrot, amit olvadásig kevergetek a gőz felett.
A tésztára kenem a kókuszkrémet, spatulával elkenem a csokihabot és ráöntöm a csokimázt.
2 ek porcukrot pici Cocomasszal elkeverek, ezzel a cukormázzal csíkokat csurgatok. tetejére.
Pár órára hűtőbe teszem. Imádtuk :)
Tej-, tojás-, szója-, gluténmentes és fehér cukor mentes ételek,... segítség a teljes nulldiétához saját tapasztalatok által, továbbá segítség a daganatos betegek étrendjének összeállításában.
"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."
Kornis Mihály
Kornis Mihály