Az eredetit nem kóstoltam, így nem tudom, milyen íze van, de a mentes verzióm nagyon finom lett, azt bizton állíthatom. A gyerekek nem csak imádták és falták, de annak ellenére, hogy általában is szeretik amit készítek, megkérdezték most, hogy "Honnan tudtál anya ilyen finomat sütni?"
Íme a recept:
- 200gr alfa-mix,
- 40gr tápióka keményítő,
- 40 gr cirokliszt,
- 30gr kukoricaliszt,
- 1tk xantán gumi,
- 1 ek útifű maghéj,
- 140gr eritrit,
- 80 gr olvasztott tejmentes margarin,
- 2dl Cocomas kókuszkrém
Ételszínezékem nem lévén a színes tészta kakaós lett, a tésztához 15gr kakaópor és 10gr eritritol keveréke került.
Összegyúrtam minden hozzávalót úgy, hogy az útifű maghéjat a megolvasztott margarinba kevertem el először és utána adtam a tésztához. A tésztát két felé vettem, az egyik feléhez hozzáadtam az édesített kakaóport, majd mind a két tésztát kinyújtottam. Egymásra tettem a lapokat, majd feltekertem. Gluténmentes lévén nem tudtam annyira vékonyra nyújtani és szorosra tekerni, mint az eredeti recepten látható, de így is jó lett. Vízzel megkentem a tetejét és 180 fokon 25 percig sütöttem. Az a jó, ha a belseje már nem nyers, de még puha, akkor nem esik szét a tekercs.
Miután megsült a tekercs és kihűlt kicsit, lekentem vízzel a tetejét körbe és Dr. Oetker cukorban (tortára való színes kristálycukrok) megforgattam (lehet kókuszreszelékbe, csokireszelékbe, akármibe). Ezután szeleteltem.
Nyersen:
A maradék tésztát (levágtam a széleket, hogy szép téglalap alapokat tekerjek fel) kinyújtva kekszeket szaggattam, a tekercs mellé tettem és 18 perc alatt készre sütöttem.
Kész cukros tekercs:
Szeletelve:
Fogyasztva: