Tésztához:
- 150 gr kukoricaliszt,
- 100 gr hajdinaliszt,
- 100 gr tejmentes margarin,
- 80 gr eritritol,
- 1 tk szódabikarbóna,
- 100ml víz,
- 4 tk tojáspótló por
- 2 ek útifű maghéj
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverem, kivéve a tojáspótló port és az útifű maghéjat, azokat vízzel elkeverjük, és utána adjuk hozzá a lisztekhez. A margarint megolvasztjuk és azt is a többihez adjuk, összegyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagra, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 180 fokon kb 18 percig sütjük (tűpróbáig).
Eközben a krémet is elkészítjük:
- 1 csomag vaníliás pudingpor (gluténmentes, tejmentes),
- 1 tk agar-agar,
- 2 dl kókusztej,
- 3 dl víz,
- 3 ek eritritol
A kókusztejet 2 dl vízzel felforralom. A pudingport összekeverem az eritritollal, agar-agarral és 1 dl vízzel, majd a forrásban levő kókusztejhez adom. Amikor besűrösödött leveszem a tűzről és kiteszem hűlni.
Ha a tészta megsült, akkor félbevágjuk, az egyik felére öntjük a pudingot, a másik felét pedig ráhajtjuk, az lesz a sütemény teteje. Az egészet hűlni hagyjuk pár órán át.
Nekem így a tészta túl vastag lett, úgyhogy legközelebb vékonyabbra nyújtom és több krémet teszek bele.
Tej-, tojás-, szója-, gluténmentes és fehér cukor mentes ételek,... segítség a teljes nulldiétához saját tapasztalatok által, továbbá segítség a daganatos betegek étrendjének összeállításában.
"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."
Kornis Mihály
Kornis Mihály