Hozzávalók:
- fél kiló sárgarépa,
- 5 ek eritritol,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 tk virágoskút ételízesítő (vagy 3 tk vegamix)
- ízlés szerint só, bors
- rizstej,
- rizsliszt
A répákat megpucolom, karikákra vágom. A hagymát felkockázom és kevés olajon megpárolom. Sózom, borsozom, majd beleöntöm a répakarikákat. Annyi rizstejet öntök rá, ami épp ellepi, belekeverem az ételízesítőt/vegamixet, az eritritolt, s szükség esetén még sózom. Fedő alatt lassú tűzön puhára főzöm, majd egy kis főzőlevet kimerek belőle, amivel elkeverek fél bögrényi rizslisztet, s az egészet a főzelékbe keverem. Ha nem lett elég sűrű, még egy kis lisztet teszek bele, ha esetleg túl sűrű lett, akkor egy kis rizstejjel higítom. Danimnál nagy sikere volt :)
Tej-, tojás-, szója-, gluténmentes és fehér cukor mentes ételek,... segítség a teljes nulldiétához saját tapasztalatok által, továbbá segítség a daganatos betegek étrendjének összeállításában.
"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."
Kornis Mihály
Kornis Mihály
2013. október 27., vasárnap
Répafőzelék (tejmentes, gluténmentes)
Címkék:
főétel,
főzelék,
gluténmentes,
recept,
tejmentes,
tojás- tej és szójamentes,
vegán