Vadhús projektem második lépése a vadkacsa hús elkészítése volt. Miután nekem nem ízlenek a vadhúsok, nagyon nehéz elkészítenem őket. De a muszáj nagy úr. Gondolkoztam, mi illik ehhez a húshoz, ami jól kihozza az ízét. Az interneten legtöbb helyen valami gyümölccsel, lekvárral készítették, innen jött az ötlet, hogy legyen mézes. A gyömbér csak úgy bevillant mellé. Méz helyett én rizsszirupot használok, aminek a fruktózértéke szinte nulla, állagra, ízre, színre teljesen mézszerű.
Hozzávalók:
- 60 dkg vadkacsamell filé,
- 2 ek rizsszirup,
- 2 tk őrölt gyömbér,
- 2 tk Virágoskút ételízesítő,
- 2 dl rizstejszín,
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
A húst kockákra vágtam, kis repceolajon kevés sóval és és az összenyomott fokhagymával megpirítottam. Ezután felöntöttem vízzel és kis lángon lefedve főztem. Lassan puhul, nekem többször is pótolnom kellett a vizet. Amikor megpuhult, az a jó, ha épp csak egy pici víz van rajta. Ekkor adtam hozzá rizsszirupot, gyömbért és az ételízesítőt, kicsit átpirítottam így, majd felöntöttem a rizstejszínnel és még pár percet főztem.
Rizstésztával vitték a fiúk ma az oviba, de szerintem jobban illik hozzá a rizs vagy steakburgonya.
Tej-, tojás-, szója-, gluténmentes és fehér cukor mentes ételek,... segítség a teljes nulldiétához saját tapasztalatok által, továbbá segítség a daganatos betegek étrendjének összeállításában.
"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."
Kornis Mihály
Kornis Mihály
2013. június 10., hétfő
"Mézes" gyömbéres vadkacsamell ragu (tejmentes, fruktózszegény, gluténmentes)
Címkék:
főétel,
gluténmentes,
mindenmentes,
recept,
tejmentes,
vadhús