Aki szereti a hajdinát, annak ízleni fog, aki még nem kóstolta, annak furcsa lehet az intenzív íze, de szerintem finom.
Hozzávalók (kb. 15 golyóhoz):
- 150 gr hajdinapehely,
- 150 gr kelbimbó,
- 1 tk tengeri só,
- 1 tk pirospaprika,
- 2 tk vegamix,
- 1 gerezd zúzott fokhagyma,
- 4 tk kukorica-, vagy burgonyakeményítő,
- 3 dl víz,
- 1 szelet kenyér (én tk élesztőmentes tönkölykenyeret használtam, de gluténmentes kenyérrel készítve gluténmentes vega fasírtot készíthetünk),
- hajdinakása
A hajdinapelyhet a párolt kelbimbóval, a vízzel, fűszerekkel, fokhagymával összeturmixolom. Belekeverem a keményítőt, hozzámorzsolom a vízzel átitatott kenyeret, s még annyi hajdinakását szórok bele, hogy formázható állagú legyen. Golyókat gyúrok belőle, megforgatom őket hajdinakásába, majd repceolajban kisütöm.
Gluténmentes tökfőzelékkel tálaltam, jó étvágyat:
Tej-, tojás-, szója-, gluténmentes és fehér cukor mentes ételek,... segítség a teljes nulldiétához saját tapasztalatok által, továbbá segítség a daganatos betegek étrendjének összeállításában.
"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."
Kornis Mihály
Kornis Mihály