
Egy kedves ismerősömtől kaptam az ötletet, hogy ha rizst szétfőzök és icipici főzővízzel leturmixolok, akkor olyan sűrű lesz, mint egy joghurt. Ezt lehet bármivel ízesíteni.
Azóta már naponta esznek a fiúk joghurtot rizsből, a kicsinek a meggyjoghurt, a nagynak a csokipuding a kedvence.
A szétfőtt rizst annyi vízzel botmixerrel pépessé turmixolom, hogy jó sűrű legyen. Steviával és xilittel édesítem. A képen almás joghurt van, ezt párolt almával készítettem. Az édesített turmixolt rizsbe tettem párolt almakockákat, azzal együtt leturmixoltam, majd még pár almakockát dobtam bele, így gyümölcsdarabos lett. 1 órára betettem a hűtőbe, hogy összeálljon az íze és a hőfoka is joghurtra hasonlítson.
A meggyjoghurtot pont úgy csináltam, mint az almásat, de itt meggyet pároltam és azt turmixoltam a rizspéphez.
Kakaós puding pedig egyszerűen főzős kakaóporral és kicsit több édesítéssel készült.
Ha a gyümölcsjoghurtokat úgy készítjük, hogy a gyümölcs főzőlevével kicsit hígabbra turmixoljuk, nagyon finom gyümölcsszószt kapunk. Így készült meggyszószos krumpli is nagyon ízlett mindenkinek:
