Hozzávalók 4 db zsemléhez:
- 150
gr hajdinaliszt,
- 100
gr burgonyakeményítő,
- 2
ek útifű maghéj,
- 4-5
gr só,
- 2 ek hajdinapehely,
- 1
mokkáskanál szódabikarbóna,
- késhegynyi
aszkorbinsav,
- 1
tk cukor fél csomag avagy 4 gr porélesztővel és fél deci langyos vízzel
elkeverve,
- 1
dl víz,
- 2 ek olaj
Az élesztőt felfuttatom a cukorral és langyos vízzel, miközben a száraz hozzávalókat összekeverem. Beleöntöm a felfutott élesztőt, a vizet és olajat, jól összegyúrom. A tésztát 4 felé szedem, vizes kézzel kis gombócokat formázok. Meleg helyen úgy 50 percig kelni hagyom, (én 50 fokra melegített kikapcsolt sütőbe teszem) majd 45 perc alatt 180 fokon készre sütöm.