Tészta:
- 130 gr Glutenix alfa-mix liszt VAGY 80 gr Doves farm
white self-raising flour blend liszt és 50 gr tápiókakeményítő,
- 50 gr eritritol/cukor,
- csipet só,
- csapott mokkáskanál sütőpor,
- csapott tk porélesztő fél tk cukorral 40 ml növényi tejben felfuttatva (kókusztejben),
- 50 gr tejmentes margarin,
- 1 tk zselatin 1 tk útifű maghéj 30ml kókusztejben elkeverve
Töltelék:
- lekvár ízlés szerint
Tetejére:
- 4 ek víz 2 ek cukorral és 2 ek eritritollal (vagy 4 ek cukorral), 4 ek kakaóporral és 1 tk tejmentes margarinnal összefőzve
Ugyanúgy készítettem, mint a zserbót. Az élesztőt felfuttattam a cukros kókusztejbe, a száraz
hozzávalókat összekevertem egy nagy tálba. A zselatint és az útifű maghéjat elkevertem a vízzel, majd hozzáadtam az élesztővel együtt a tálban már összekevert többi alapanyaghoz. A margarint picit megolvasztottam és azzal együtt összegyúrtam a tésztát, ami még egy pici lisztet felvett, majd hűtőbe lefedve 20 percre félretettem.
A tésztát hűtőből kivéve lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtottam, kerek formával kiszaggattam és sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem.
180 fokon 20 perc alatt készre sütöttem.
Amíg a tészta kihűlt, elkészítettem a csokikrémet. Megkentem minden második tésztát lekvárral,majd egy-egy üres tésztát tettem rájuk.
Lekentem csokikrémmel a sütik tetejét és hűtőben a csoki dermedéséig állni hagytam. Nem lett olyan morzsálódós a tésztája, mint a búzalisztes zserbónak, kicsit tömörebb és keményebb, de ugyanolyan finom.