Avagy inkább nagyon csokis csiga, mert kicsit sok tölteléket tettem bele, a gyerekek nagy örömére. A tésztája a pizzás-virslis csigák alapján készült édes változatban.
Hozzávalók:
- 180gr hajdinaliszt (nálam most 160gr hajdina, 20 gr cirokliszt volt),
- 120 gr tápiókakeményítő,
- 1 tk útifűmaghéj,
- 1 csapott tk xantán gumi,
- 1 tk szódabikarbóna,
- késhegynyi aszkorbinsav,
- csipet só,
- 2 evőkanál xilit,
- 2dl víz,
- 2 ek olaj
Töltelék:
- ízlés szerinti kakaópor és xilit/eritritol... keveréke (nálam xilittel készült),
- 1 ek kókuszolaj
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedveseket is, összegyúrjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk. Megkenjük a kókuszolajjal, rászórjuk a cukorral/xilittel összekevert kakaóport, majd feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezve 180 fokon 25 percig sütjük. Én 10 perc sütés után lekentem egy kis kókuszolajjal még a tekercseket.
Tej-, tojás-, szója-, gluténmentes és fehér cukor mentes ételek,... segítség a teljes nulldiétához saját tapasztalatok által, továbbá segítség a daganatos betegek étrendjének összeállításában.
"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."
Kornis Mihály
Kornis Mihály